sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Ferrero Rocher -konvehti

Jostain syystä mieleni teki taas arvostella jotain syötävää. Mietin mitä olen lähiaikoina syönyt kunnes katseeni osui kädessäni olevaan kultakääreiseen Ferrero Rocheen. En tiedä miksi tätä pitäisi kutsua, mutta oikea termi todennäköisesti lienee jonkinsortin suklaakonvehti. Näitä muistan syöneeni niin kauan kun olen ollut olemassa, mutta muistelisin, ettei näitä ennen saanut Suomesta. Mutta olkaa huoleti, en nyt puhu roskaa yhtään enempää vaan menen suoraan arvosteluun.

Yksi Ferrero Rocher koostuu periaattessa neljästä eri osasta. Kun avaat kultaisen foliokuoren ensimäisenä on Ferrero Rochessa vain suklaakuorinen pallo. Uloin kuori on siis hyvää suklaata, jossa on seassa hasselpähkinän murusia. Tämän laadukkaan ensimäisen kuoren jälkeen tulee ohut keksimassan tapainen kuori, joka ei oikeastaan maistu miltään, mutta rapisee kivasti hampaissa. Hip hei. Tämän jälkeen vuorossa on koko suklaatäyttymyksen paras osuus: pehmeää ja herkullista suklaata, joka oikeastaan sulaa suussa ihanasti. Tämän unelman keskellä on vielä koko suklaamakeisen ydin: kokonainen hasselpähkinä joka suklaaseen sopivana maistuu erittäin hyvältä.


Syö tämän lattusuklaamaikeisen miten tahansa, se maistuu aina todella hyvältä. Tämä on yksi niitä herkkuja, joihin en ikinä ole kyllästynyt, vaikka välillä olen melkoisen runsaasti syönytkin. Ferrero Rocherien suklaa on melkoisen makeaa ja täyttävää, joka aiheuttaa sen, että jos syöt näitä herkkuja kymmenen putkeen (joka ei kovin mahdotonta ole) ei yleensä tee mieli vähään aikaan lisää. Onneksi sisällä oleva hasselpähkinä vähän tasoittaa suklaan makeutta. Todennäköisesti huonoin puoli tässä todella koukuttavan ihanassa laatusuklaataideteoksessa on sen kallis hinta. Kuten moni muukuin laadukas suklaaherkku, on Ferrero Rochet todella kalliita, ainakin monien köyhien nuorien kukkarolle. Ehkä tämä on vain hyvä asia, sillä täten tätä herkkua ei tule nautittua liikaa, jonka ansiosta ei näihin herkkuihin kyllästy. Onneksi perhe antaa monesti näitä palattuaan matkalta tai joululahjaksi.

Lyhyesti: Erinomaisia suklaaherkkuja, vaikkakin hampaitakiristävän tyyriitä.


Arvosana: Loistava

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi varmaan tosi hyviä pitäis ostaa joskus. Vähänks tää on paras blogi ikinä :3

Anonyymi kirjoitti...

Slurps mistä näitä saa? :D

Käyntilaskuri