sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Rainbow: Gourmet Suklaa -jäätelö

Valmistaja: Rainbow
Määrä: 0,9 litraa
Valmistusmaa: Belgia


Ravintosisältö/100 g:
Energiaa: 970 kJ/230 kcal
Proteiinia: 3,6 g
Hiilihydraattia: 32 g
josta sokereita: 27 g
Rasvaa: 13 g
josta tyydyttynyttä: 6,2 g
Ravintokuitua: 1,5 g
Natriumia: 0,06 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mmm... suklaata. Mikä olisikaan parempaa kuin tuo ihana ruskea kulta? Suklaa maistuu missä ja milloin vaan. Mutta mikä on se toinen herkku, jota syödään jälkiruuaksi kotona tai kuumana kesäpäivänä rauhallisesti? Totta kai kyseessä on melkein kaikkien rakastama jäätelö. Nyt meillä on siis kaksi suurta herkkua: suklaa ja jäätelö. Ja totta kai kun nämä yhdistetään, saadaan aikaan kaikista suurin herkku, eli suklaajäätelö. Mmm.. mikä olisikaan parempaa? Perjantaisin käymme yleensä aina koko perheen kanssa kaupassa ja mukaan tarttuu viikonlopun pakettijäätelöt pakastimeen. Muistan kun pari vuotta sitten makuaistini kehittyi parempaan suuntaan ja siirryin pakettijäätelöihin hylkäämällä jäätelöautosta ostetut puikkojäätelöt. Yksi ensimmäisiä itse päättämiäni pakettijäätelöitä oli Carte D'orin Triple Chokolate, josta kehittyikin melko pian lempijäätelö. Sen jälkeen olen vuosien varrella maistanut ainakin kolmea kopiota tästä klassikosta, joista parhaimpana mainittakoon Pirkan onnistunut halpisversio, mutta yksikään ei loppujen lopuksi ole ollut Carte D'orin "alkuepräistä" parempi. Nyt kuitenkin silmiini osui uusi tulokas samassa lajissa, nimittäin Rainbowin "Gourmet Suklaa".

Rainbowin gourmet suklaajäätelö on ensimmäinen triple chokolaten kopio, jonka nimessä ei varsinaisesti ilmaista, että pakkauksessa on kolmea eri suklaajäätelöä. Se saattaa johtuakkin siitä, että tummasuklaajäätelöä ei ole nimeksikään, mutta huomasinkin, ettei missään edes väitetä, että koko jutussa olisi lainkaan tummasuklaajäätelöä. Perinteiseen tapaan on tämänkin jäätelön päällä hieman suklaalastuja. Otan noin 350 grammaa tätä tulokasta jäätelökulhooni ja maistelu voi alkaa. Ensimmäinen haukkaisu ei tietenkään sano mitään, totean vain, että kyseessä on taas yksi suklaajäätelö. Suklaanhimoni vaan sattuu olemaan niin suuri, että tämä kyllä tulee maittamaan.. Otin aika reippaastijäätelöä päältä, joten annoksessani on paljon suklaalastuja. Muuten paras kopio, Pirkan kolmensuklaanjäätelö, mokasi totaallisesti suklaalastuissa, jotka maistuivat totaalisen tylsäsltä. Rainbowkaan ei ole kovin suurta edistysaskelta ottanut näiden suhteen, mutta suklaalastut sentään maistuvat vähän enemmän kuin Pirkan jäätelössä olevat. Pakkaus sanoo, että koko jutussa on 19% suklaakastiketta. Ja hitot. Suklaakastike on makean keskinkertaista, mutta sitä ei todellakaan ole yhtä paljoa kuin Pirkassa. Carte D'orin triple chokolatessa ei edes ollut alunperin suklaakastiketta, mutta se ei sitä tarvitsekkaan, toisinkuin muuten nopeati kyllästyttävät kopiot. Rainbowin omassa valkosuklaa on aika onnitunutta. Nam nam, maittaa kyllä minulle, mutta sitäkin on aivan liian vähän. Leijonaosa koko jäätelöstä on maitosuklaajätskiä, joka ei valitettvasti ole niin onnistunut. Kolmeneljäsosaa olen syönyt jäätelöstä, ja en tarvitsisi periaatteessa enempää. Päätän kuitenkin totta kai syödä annoksen loppuun. Enää ei oikein maistu muu kuin normaali suklaa, johon alan olla tämän annoksen osalta olla yhtä kyllästynyt kuin Maraboun maitosuklaaseen. Suklaakastikekkaan ei sulaneena olen sen parempaa, ja valkosuklaa tuntuu maistuvan aivan samalta kuin normaali suklaa. Annos loppui, eikä suuhun jäänyt kunnon jälkimakua. Annos on ohi, ja se siitä.Puraisen vielä viimeisen kulhon ulkopuolelta löytyneen suklaapalan. Ei se ollutkaan niin hyvä kokemus.

Rainbowin gourmet suklaa -jäätelö ei ollutkaan niin hyvä. Se ei himota normaalin suklaajäätelön tavoin, vaan yhden annoksen jälkeen ei tee oikeastaan enää yhtää mieli. Aika keskitason kopio sanoisin. Ei pahaa, muttei tosiaan mitään super herkkuakaan. "Gourmetin" voisi pyyhkäistä pois nimestä, sillä sitä jäätelö ei ole. Pirkan versio vie helposti tämän teoksen, Carte D'orin herkusta puhumattakaan. Rainbowin versio ei ole paskaa, mutta parempaa suklaajäätelöäkin saat ja halvemalla.

Arvosana: Keskinkertainen

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kuinka suuri osa 900 millilitrasta on 350 grammaa eli paljonko tuo 900 ml painaa? Otaksun noin 500 grammaa?

Vai käytitkö vahingossa grammoja millilitran synonyymina?

Käyntilaskuri